21 Haziran 2016 Salı

Parkta Oyun Zamanı - Yavru Köpek





Parkta Oyun Zamanı - Yavru Köpek

Yazar: Emma Goldhawk
Çeviren: Gülbin Baltacıoğlu
28x28 cm , 10 sayfa
Pearson Türkiye


Eğlenceli ve değişik bir kitap arıyorsak genelde ilk baktığımız yayınevlerinden biri Pearson oluyor. Özellikle bebekleri kitaplarla tanıştırmak ve onlara kitapları sevdirmek amaçlı büyük boyutlu, parlak renkli ve de oyuncaklı kitapları çok göz alıcı.

"Parkta Oyun Zamanı Yavru Köpek" ise kuklalı bir kitap. Pearson'ın bununla beraber yayınladığı diğer kuklalı kitabın adı da Minik Kuzu. Bu kuklalarla çocukların zihinsel gelişimine ve hayal dünyasına katkı sağlamak mümkün. Ayrıca kuklayı izleyen çocuk daha uzun süre kitaba odaklanabiliyor ve sıkılmadan anne-babalarını dinleyebiliyorlar.




Biz kitabı Ahmet Selim 7-8 aylıkken aldık ve hemen gösteriye başladık. Kitabın arkasında bir delik var, oradan elimi kuklaya geçirdim ve sayfalarda yazanlara göre de kuklayı oynatmaya çalıştım. Ama ne mümkün? Selimo kitaba bir türlü kitap muamelesi yaptırmadı. Kitabı kapattırıp köpeği ağzına sokmaya çalıştı. Biraz zaman gerektiğini  düşünerek çok üstüne gitmedik.



İlk sayfayı açınca yavru köpeği kendi yavrumuzla tanıştırıyoruz; merhaba demek için burunları birbirine değecek. Bir sayfa çevirince suya atlamış köpekler görüyoruz, sudan çıkınca köpeğimizi kurutmak için bir sağa bir sola sallıyoruz. Sonra da toprağı kazdırıyoruz kukla köpeğe.

Kısa ve kafiyeli cümleleri ve büyük resimleri ile kitap şimdilerde Ahmet Selim'in daha çok ilgisini çekiyor. Ama köpeği mıncık mıncık sevmekten de hiç geri kalmıyor. Zaten bazen ben de kitabı okumayıp kuklayı Selimo'ya konuşturuyorum. O zaman daha çok ilgisini çekiyor.




Parkta Oyun Zamanı Yavru Köpek, 2 yaş üzerine tavsiye edilmiş ama 18 aylıktan itibaren okumak mümkün. Biz Ahmet Selim'le kitabı bir de sizin için okuduk.





Pearson'dan yayınlanmış ve bizim zamanında çok severek okuduğumuz "Oyun Bahçesi - Bebek Dokun Öğren" adlı kitabın incelemesini ise blogumuzda şuradan okuyabilirsiniz.


4 yorum:

  1. Aynı kukladan oğlumun da vardı 3 yıl uyku arkadası hatta hayat arkadaşımdı dün kaybettik avm de... oğlum resmen travma yaşıyor. Bu Ürünü elden cıkarmadıysanız sizden istesem. Ücret karşılığında olur derseniz kabulümdür

    YanıtlaSil
  2. Adım Başak. 05444352011 okuyup da ararsanız çok mutlu olacagım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Çok oldu başkasına vereli. İnşallah bulursunuz bir yerlerde.

      Sil
    2. Çok tesekkür ederim yurtdışında buldum inşallah getirtebilirim 😇

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...