4 Temmuz 2016 Pazartesi

Meraklı Minik - Temmuz Sayısı




Meraklı Minik'i yaz geldi demeden hiç aksatmadan almaya devam ediyoruz. Ayın son günlerinde dergi geldi mi acaba diye bayiye bakmaya başlıyoruz. Bu ayki dergimizin teması Kelebekler... Görünce "hah" dedim içimden, "Ahmet Seli sever mi acaba diye hiç endişe etmeyeceğim" Çünkü konusu hayvanlar olan her şeye bayılıyor bizim minik adam.

Ben de kelebek sever biri olarak bu ayki dergiyi çok beğendim. Kapağında minik ve tatli bir kız çocuğunun mavi şapkasındaki kelebekle bize gülümsediği dergi yarın bayram şekeri niyetine çocuklara verilebilir diye düşünüyorum. Hem de daha faydalı olmaz mı?




Dergimizin ilk sayfalarında kelebeklere "merhaba" diyoruz. Turuncu süslü bir kelebeğin sabahtan itibaren gün boyunca neler yaptığına tanıklık ediyor, yağmur yağınca ne yaptığını görüyoruz. Mavi şapkalı bir kız bizim kelebeğe gülümseyip merhaba diyor. Böylece kapak resminin hikayesini öğreniyoruz.




Daha sonra dikkat isteyen bir işe sıra geliyor. Artık aşina olduğumuz çizimler içinde dört ayrı tür kelebeğin nerede olduğunu bulmaya çalışıyoruz, kaç tane olduklarını sayıyoruz. Bu sayfayla Ahmet Selim pek ilgilenmedi çünkü kelebekleri bulmak onun yaşına göre biraz zor. O da zaten hızlıca bakıp sayfayı çevirdi.




Bizim kuzunun yine pek yüz vermediği ama bence güzel bir oyunun tarif edildiği bir sayfayı da anlatalım. Bir kelebeğin yaşam döngüsünü öğrenmek bir eğlenceli bir aktiviteye dönüşüyor. Vücudumuzu kullanarak yumurta, tırtıl, pupa ve kelebek olduğumuz bu hareketli oyunu 3 yaş üstü minikler eminim severek oynayacaklardır.






İlerleyen sayfalarda gerçek kelebek resimlerine bakıyor ve renklerini inceliyoruz. Burada biz çok kaldık, çünkü Selimo renkleri saymayı çok seviyor. Açıkçası ben de büyülenerek baktım diyebilirim.
Kral kelebeklerin Göç Yolculuğu ve başka ilginç kelebeklerin de fotoğraflarının yer aldığı sayfalara da uzun uzun bakıp yeni ve ilginç bilgiler öğrenmek mümkün.




Bu ayki "Haydi Mutfağa"bölümünü de çok sevdik. Muz, karpuz, kayısı ve üzüm kullanarak yapılan kelebeği biz de en kısa zamanda deneyeceğiz. Hem çok pratik, hem de lezzetli:)




Meraklı Minik Temmuz Sayısı'nın ekleri de göz doyurucu. Bu ay masa oyunu yok, onun yerine minik parmakların çalışacağı ya da annelere yardım edeceği güzel bir etkinlik var; Kelebekli süs. Yaptıktan sonra istediğimiz yere asabileceğimiz bu süs için dergi rengarek kelebekler vermiş. Ben bu süsü saklayıp Selimo biraz büyüyünce beraber yapmaya karar verdim şimdilik.Ama tabi o merakından bir kaç kelebeği yerinden çıkarttırdı.




Diğer ekler ise çeşit çeşit kelebeklerin yer aldığı kelebek dominosu ve üstünde gerçek kelebek fotoğraflarının yer aldığı kelebek eşleme kartları.Ayrıca bazı böcek türlerinin ve kelebeklerin olduğu çıkartmaları da hediye etmeyi unutmamışlar.





Meraklı Minik'le ilgili en çok karşılaştığım sorulardan biri "En erken kaç yaş için alınabilir?" Biz 16 ay civarı almaya başladık ama elbette okuduğumuz veya gösterdiğimiz her şeyi anlaması mümkün değil Ahmet Selim'in. O yüzden çocuğunuzun algılarını geliştirmek adına onun ilgileneceğini düşündüğünüz sayıyı alabilir veya içinden ilgisini çekecek yerleri gösterebilirsiniz.
Bir diğer soru da "Abone misiniz?" Hayır değiliz, çünküabonelik e-dergi aboneliğini de kapsıyor ve alınca ikisini birden almak zorundasınız, biz şimdilik e-dergi için erken olduğunu düşünüyoruz. Dergiyi mahalledeki bayimizden veya Migros'tan alıyoruz. Ama sanırım bazen dağıtım sorunları oluyor ve dergi geç geliyor.



İyi okumalar. Minik dostlarımızın  bayramını kutlarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...