11 Ekim 2016 Salı

Zuzu'nun Ormanı





Zuzu'nun Ormanı

Yazar: Görkem Kantar Arsoy
Çizer: Simeon Tennant
22x22,5 cm, 40 Sayfa
Yapı Kredi Yayınları


Zuzu, isim olarak bizim ailede özeldir çünkü çok tatlı bir Zuzu'muz var. Kendisi ablamın kızı, adı Zübeyde. Şu an 11 yaşında, o da küçük kuzeni gibi bir kitap kurdu. Dolayısıyla biz içinde Zuzu geçen her şeyle ilgilenir, merak ederiz. Zamanında ben bizim Zuzu'ya "Zuzu Çöplükte" kitabını almışım; Görkem Kantar Arsoy'un Zuzu'suyla ilk tanışmamız da böyle olmuş.

Ahmet Selim ise Zuzu Ormanda kitabıyla sevdi Zuzu'yu. Sayfalarında canlanan onlarca hayvan sayesinde, her figürün üstüne elini koyup bu ne, bu ne diye sordu. İlk zamanlar çok uzun geldiği için sonuna kadar gelemediğimiz kitabı şimdilerde gözlerini aça aça merakla dinliyor.





Bu bol hayvanlı ve renkli hikayemizin konusu ise şöyle; kahramanımız Zuzu resim yapmayı ve hayvanları çok seviyor. "Keşke bir çiftliğim ve içinde de bir sürü hayvanım olsa" diye sık sık hayal kuruyor. Bu yüzden de okuldaki arkadaşları ona "Hayvansever ressam Zuzu" diyorlar. Bir gün karşısına sihirli bir kalem çıkıyor ve kendisiyle çizdiği her şeyin canlanacağını söylüyor Zuzu'ya.




Zuzu önce buna inanamıyor ama denediğinde gerçekten de çizdiği hayvanlar hemen gerçeğe dönüşüyor. Zuzu durur mu, başlıyor iştahla birçok hayvan çizmeye.Hayvanları canlandıkça çok da mutlu oluyor. Bütün her yeri Zuzu'nun hayvanları kaplıyor.






İlk zamanlar özellikle çocuklar olmak üzere herkes bu hayvanları çok sevse de ve hayvanlar durumlarından çok memnun olsalar da kasaba kalabalıklaştıkça bir takım sıkıntılar ortaya çıkıyor. İnsanlar işlerine yetişemiyor, hayvanlar özgürce dolaşıp koşacak yer istiyorlar gibi...



(Bu sayfaya bayılıyorum, hayvanlar haklarını ne güzel arıyorlar değil mi? Keşke gerçek hayatta da böyle olabilse)

Kasaba halkı çıkan karışıklığı önleyebilmek için Yüce Momba'dan yardım istiyorlar. O da Zuzu ve sihirli kalemi yanına çağırıp herkesi mutlu edecek bir çözüm yolu öneriyor; Zuzu'dan kasabanın yanı başına bir orman çizmesini istiyor. Kasabadaki hayvanlar ormanda yaşamaya başlayacak, sıkıntılar da bitecek.




Zuzu'nun ormanına yerleşen hayvanlar çok mutlu oluyor.Biricik kahramanımız tabi ki onlara yemek ve içecek çizmeyi ihmal etmiyor, hatta bittikçe yenilerini yapıyor. Böylece Zuzu'nun çiftlik hayali kocaman bir orman olarak gerçeğe dönüşüyor.




Simeon Tennant'ın eğlenceli çizimleriyle hayat bulan Zuzu'nun maceraları elbette bununla bitmiyor; yukarıda da andığımız "Zuzu Çöplükte" ve "Zuzu ile Uykucu Baykuş" serinin diğer kitapları. Ayrıca kitabın yazarı Görkem Kantar Arsoy'un diğer eserleri ise; Rengarenk Tavşanlar İstiyorum, Hayalperest Çocuk ve son çıkan Ufak ile Tefek.




3-8 yaş grubuna tavsiye edilen Zuzu'nun Ormanı'nı şimdilerde 2 yaşında olan Ahmet Selim'e kısaltarak okuyorum. İyice anlaması için biraz daha zaman gerekse de; biz hayvanlara bakıp eğlenmeye devam ediyoruz.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...