21 Kasım 2016 Pazartesi

İtfaiye Arabası Görevde






İtfaiye Arabası Görevde

Sesli Kitap
28x30 cm, 10 sayfa
Pena Yayınları

 Ahmet Selim'in her erkek çocuğu gibi arabalara olan ilgisi büyük. Tabi bu araba sevdası diğer araçları da öğrendikçe kendi içinde alt kollara da ayrılıyor; ambulanslar, kamyonlar, traktörler ve elbette hem parlak kırmızı rengi hem de çıkardığı ilginç seslerle itfaiye arabaları...

Peki, bu kadar okurken kafa şişiren ama aynı zamanda eğlendiren bir kitap olur mu? Vallahi olur. Neden, çünkü çocuğum itfaiyenin ne işe yaradığını öğrenirken aynı zamanda sireni nasıl ötüyor, hortumundan su fışkırırken veya geri geri giderken nasıl ses çıkıyor bunları görüyor.




İtfaiye Arabası Görevde için bir aktivite kitabı ya da oyuncak kitap da diyebiliriz. Üstünde bir direksiyon var, yukarısında ise bir dikiz aynası. Sağda ve solda çeşitli göstergeler, bunların altında da basınca ses çıkaran butonlar mevcut. Bu şekilde çocuğa itfaiye şoförü olduğu hissi veren kitabın sayfalarını açtıkça da öyküsünü okumak ve bir itfaiyecinin gün boyu ne yaptığını ve kimlere yardım ettiğini öğrenmek mümkün.

Her sayfasında ayrı bir olaya yer verilen kitabımızın kahramanı İtfaiyeci Can için gün başlamıştır. Pelin ve annesi itfaiyeyi arar, kedilerinin ağaçta kaldığını haber verirler.İtfaiyeci Can hemen telsizini açıp geliyorum diye haber verir. Merdiveni uzatıp Pelin'in kedisini kurtarır. Bu olayı kitapta kısa cümlelerle okurken bir yandan da resimlerde görülen butonlara basıp olayı canlandırabilirsiniz.




İtfaiyeci Can, bir sonraki vakada çukurda kalmış bir arabayı kurtarırken diğerinde de Çiftçi Selim'in alev almış samanlığını söndürür. Yola çıkmışken başka bir evden yükselen bir duman görür, hemen müdahale eder ancak bu bir mangal dumandır.Artık gece olmuştur. İtfaiyeci Can istasyona gider, aracını yıkar, son kontrolleri yapar ve evine gider.




Biz bütün bu hikayeyi okurken butonlara defalarca basıyoruz. En sevdiğimiz ise aracın göreve giderken çıkardığı ses; nan niii nan niii... Ahmet Selim tabi ki çok eğleniyor. İtfaiyeci nereye gitmiş, suyu nasıl sıkmış diye soruyor. Kitabı günlerce görmediği de oluyor. Ama eline aldığı zaman da yarım saatten önce bırakmıyor.





Pena Yayınları'ndan çıkan "İtfaiye Arabası Görevde" adlı kitabımızı 1 yaşından itibaren bütün minik arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Her bastığında değişik sesler çıkaran bir kitaba hangi çocuk hayır diyebilir ki?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...