9 Mayıs 2016 Pazartesi

Fisher Price Eğitici Aktivite Kitabı


9 sayfa
Müzikli Kumaş Kitap
Fisher Price

Bugün size ilk kitaplarımızdan birini anlatmak istiyoruz. Uzun adıyla "Fisher Price Lil'  Laugh & Learn Eğitici Aktivite Kitabı" bize Ahmet Selim'in yeğeni Beren'in hediyesi. Sanırım, bizim minik kuzunun yeni doğduğu zamanlardı. Kitap, yumuşak dokusuyla doğumdan itibaren öneriliyor. Biz yine de kullanmak için biraz bekledik.

Sayıları öğretme üstüne kurgulanmış bu kitap önlü arkalı dokuz sayfadan oluşuyor. Bu sayfalar arasında 1'den 4'e kadar sayılar gösterilmiş, dokunma duyusunu harekete geçirecek farklı dokularla da bebeğin gelişimine katkıda bulunulmuş.




Biz bu kitapla aktif olarak ilgilenmeye Ahmet Selim beş aylıkken başladık. Nesneleri kavrayıp incelemekten çok hoşlandığı dönemlerdi. Kumaş kitabı sıkıca kavrar, kendince eğip bükerdi. Bu arada biz de sayfaları açıp ona resimleri göstermeye çalışırdık. Kitapta, ilk sayfada kocaman kırmızı bir top var, Karşısındaki sayfada ise mavi kadife perdenin altında güneşli bir manzara bizi bekliyor. Bu kadife kumaş parçasına kuzucuğun elini dokundurup farklı dokuları algılamasını sağlamak isterdik.




İkinci sayfada iki ördek ve karşısında kaldırdığımızda altında bir arı bulduğumuz bulut var. Bir sonraki sayfada üç balık ve son sayfada ise dört elma resmedilmiş. Bana göre çok sevimli bir sürprizle sona eriyor kitap; Üstünde dört elma bulunan ağaç kaldırılabiliyor ve altından dört minik kuş çıkıyor. Bebeğinizle beraber kitabı incelerken bir taraftan müziklerini dinlemek mümkün. Hatta bu basit iki şarkıyı ezberleyip birilikte de söyleyebilirsiniz. Birisinde birden ona kadar sayıların sayıldığı şarkılardan diğerinin sözlerini de ben yazayım; "Her gün sayarsın bir şeyler, evde dışarıda oynarken. Say göz, ağız ve burnunu, say parmaklarını" Zira biz bu şarkının göz ağız dediği yeri anlamak için defalarca dinleyip birbirimize sormuşluğumuz vardır:)




Bir de şu ayrıntıyı unutmamak lazım; daha önce blogumuzda Gelişimsel ve Pedagojik Danışman Özge Selçuk Bozkurt'la burada yaptığımız röportajda sesli ve müzikli kitaplar hakkındaki fikrini sormuştuk. O da bize kitapları sevdirme amaçlı bu tür kitapların okunabileceğini ancak ses algısı açısından doğru tonlamaların ve kelimedeki seslerin doğru telaffuzu açısından ses ve pil durumunu kontrol etmek gerektiğinden bahsetmişti. Yeri gelmişken bunu da hatırlatalım istedik.




İlk kitap olarak kesinlikle tavsiye edilebilecek olan bu kitapla biz zamanında çok güzel vakit geçirdik. Resimleri inceledik, müziklerini dinledik. Köpekli çıngırağı sallayıp güldük. Geceleri eşimle oyuncakları toplarken  şarkısının başlayıp o sessizlikte bizi "çocuk uyanacak, eyvah" stresine sokması da ayrıca hayatımıza renk kattı:))

Videomuzda kitabın sayfalarını sizin için çevirdik.









2 yorum:

  1. Müzik öğretmeni olarak defalarca dinlememe rağmen "say göz ağız" kısmını Google aracılığıyla bulup içimi rahatlattım. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. O goz agiz kisminda ne dedigini anlayamadigim icin google'lamistim icim rahatladi tesekkurler :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...