9 Eylül 2016 Cuma

Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor





Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor

Yazan: Sara Şahinkanat
Resimleyen: Feridun Oral
20,5x18,5 cm , 36 sayfa
Yapı Kredi Yayınları


Blogumuzda bugün hiç yüz yüze gelmediğimiz ama kalplerimizin karşılıklı olarak çok ısındığı konuklarımız var. Sevgili Emine ve "çakma Japon" kızı Mavi Derin "birlikte okuyup çok sevdikleri "Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor" u, Selimo'nun Kitapları" için anlattılar.






Kitap okumayı seven her ebeveyn çocuklarına da bu pastadan mutlaka tattırmak ister. Çocuğu da kendi gibi tek bir dünyada yaşamasın, hayaller denizine dalıp dalıp çıksın, hayata bakış açısı büyüyüp her şeyi sarsın ister. Bu yolda ilerlemeyi planladığım ilk anda karşıma çıktı Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor. Sara Şahinkanat’ın yazdığı, Feridun Oral’ın resimlediği bu hikaye,  Mavi Derin’e aldığım ilk kitap. Daha doğmadan almıştım, itiraf ediyorum biraz aceleci davranmış olabilirim.





Hikaye Nino isimli yavru bir ahtapotun okula gitmesi için annesi tarafından uyandırılmasıyla başlıyor. Sekiz koluyla giyinmenin çok zor olduğundan yakınan küçük kahramanımız, tek bir hamlede giyinebildiği için yılan balığı olmayı diliyor.




Fakat yakındığı kolları sayesinde yılan balığı ve yumurtalarını ölmekten kurtarınca kendini sevmeyi öğreniyor ve hatta kendisiyle gurur duyuyor. Hikayenin sonunda bir annenin yavrusuna sekiz koluyla sarıldığına özenmedim desem yalan söylemiş olurum.






Baskı kalitesi ve resimlemelerinin harika olduğu bu kitabı sanırım Mavi 2 yaş sonrasında benden bağımsız olara inceleyebilecek. Şu an için hayran hayran resimlerine bakmakla ve beni dinlemekle yetiniyor.  Her çocuğun kitaplığında bulunmasını kesinlikle tavsiye ederim. Kim bilir belki bir gün yavru ahtapotunuzu giydirmek kendiliğinden kolaylaşıverir.




Bu arada Emine de çok güzel bir blog yazıyor. Kızı Mavi Derin'i beklerken yazmayı başladığı blogunda şimdilerde tecrübelerini aktarıyor. Takibe alın derim: http://nohutunannesi.blogspot.com.tr/  
Facebook sayfası ise  https://www.facebook.com/nohutunannesi/?fref=ts






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...