8 Şubat 2016 Pazartesi

Duru İle Doruk Piknikte...






Yazar:Üstün Dökmen
Çizer:Esin Şahin
16 sayfa, 28x23 cm,
Remzi Kitabevi




Bizim için şimdiden efsane olmuş bir kitap, "Duru İle Doruk Piknik'te..." Geçen seneki Tüyap Kitap Fuarı'ndan aldığım günden beri Ahmet Selim'in elinden hiç düşmedi, kimi zaman başka kitaplar gönlünü kazansa da, gözdesi her zaman bu kitap oldu.

Üstün Dökmen'in yazıp Esin Şahin'in resimlediği bu öykü, Remzi Kitabevi'nden çıkan "Duru İle Doruk" adlı dört kitaplık bir serinin üyesi. Diğerlerinin isimleri ise şöyle; "Küçük Gezginler, Oyuncak Şehir ve Mevsimler". İlk defa fuarda gördüğüm seriyi incelerken resimlerin daha fazla, yazıların daha az olması sebebiyle ben "Piknik'te"yi seçmiştim.




O zamanlar Ahmet Selim 1 yaşındaydı, kitapların öykülerini okumaz sadece resimlerine bakardık.Güzel seçimmiş... Bizim minik kitap kurdu, parmağını sayfalarda gördüğü bütün illüstrasyonların üzerine tek tek koyup tekrar tekrar anlattırdı. Kitabımız okunmaktan aşındı, defalarca yapıştırıldı.





Kitabın konusu şöyle; aileleriyle pikniğe giden ve orada bazı keşiflerde bulunan Duru ile Doruk, gagasında ceviz taşıyan bir karganın, cevizin kabuğunu kırıp içini nasıl yediğini ilgiyle izlerler.Daha sonra kendileri de ceviz kıracak bir alet yapmak ister ve bazı denemelerde bulunurlar.

Sade konusu ve birçok detay içeren naif çizimleriyle bizi fetheden Piknikte'nin artık Ahmet Selim'e öyküsünü de okuyoruz ve sanırız anlıyor. Zira geçtiğimiz  günlerde evde gördüğü cevizi bize gösterip "karga" dedi kendi lisanında.Demek ki,  kitap oğlumuz için amacına ulaşmış, Ne mutlu bize..

Bizim kuzunun okumak için adıyla istediği  "Duggu ve Doguk"un sayfalarını bir kez de sizin için çevirdik.


 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...