3 Şubat 2016 Çarşamba

Merhaba, hoşgeldiniz...

Kitaplar hayatımda her daim vardı.Evimizdeki büyük kitaplığı hatırlıyorum.Annemle babamın klasikleri, o dönemin serileri hep aklımda... Ablamla beraber oradan kitaplar seçer, okuyup anlamaya çalışırdık. Tabii o zamanlar şimdiki gibi rengarenk, büyük boy, sert kapaklı kitaplar filan ne gezer? Elimizde bir Cin Ali sonrasında ise Kemalettin Tuğcu'lar vardı. Şimdi Ahmet Selim'in kitaplarına bakıyorum da renk renk, boy boy... Bakıp ne güzel hayaller kurulur, resimlerinden ayrı ayrı ne hikayeler çıkar...

 Ahmet Selim doğduğundan beri hep kitapları onun etrafında tuttuk, hemen ona özel bez kitaplar, banyo kitapları aldık. Sonra "Bebek-Dokun-Hisset" kitapları geldi. Baktık çok ilgileniyor, farklı boylarda renkli hikaye kitapları aldık.Anneannesi, teyzesi "Ahmet Selim'e ne alalım" dediklerinde kitap istediğimizi söyledik. Ahmet Selim bazılarını çok sevdi,yemek yerken bile bir taraftan kitaplarını inceledi,bazılarını uyurken bile kucağına aldı. Onun bu sevgisi de beni bu blogu yazmaya yöneltti.

 Kitaplarımızı internetten alıyoruz. Açıyoruz kitap sitelerinin Okul Öncesi bölümünü, oradan açıklamalara, yorumlara bakarak sipariş ediyoruz. Tabii şimdiki kitaplar çok çeşitli, çok şekilli. Kimi müzikli, kimi oyuncaklı...Açıklamalarına göre aldığımız kitapların bazıları bizi gerçekten çok heyecanlandırdı,bazıları ise hayal kırıklığına uğrattı. Sonuçta vardığımız nokta ise verilen bilgilerin yeterli olmadığı yönündeydi. Buradan hareketle de şimdiye kadar elimizde olan kitapları deneyimlerimizle birleştirerek yazmaya karar verdik.

 Kitaplarla örülü rengarenk dünyamıza hoş geldiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...