3 Mart 2016 Perşembe

Meraklı Minik - Mart Sayısı



Tanıtımını gördüğüm an koşarak almam gerekiyordu,"Meraklı Minik"in Mart sayısını.Çünkü bu ayki tema kediler...Biz de ana-oğul kedisever olarak mutlaka sevecektik. Dünkü yağmur altında ıslanırsam ıslanayım, yeter ki minnoşum mutlu olsun derken ummadığım bir yerde buluverdim dergiyi ve eve kadar açmamak için zor dayandım...

Meraklı Minik, hepimizin bildiği üzere Tübitak'tan çıkan erken çocukluk dönemi için aylık bilim dergisi.Kapağında 3 yaş üstü olduğu yazıyor. Bu yüzden de doğal olarak bu zamana kadar uzak durduk. Bu arada, küçük çocuğu olan arkadaşlarımız önerdi, alın arşiv yaparsınız diye. Geçen ay ilk defa aldık, "kar" temalıydı; kuzucuğun anlayacağı türden resimler ve oyunlar vardı, bunları yaparken çok eğlendik.


Mart Sayısı da ister anlayalım, ister anlamayalım temasından dolayı  alındı. Zaten Ahmet Selim'in yüzüne, kapağı görür görmez, kocaman bir gülümseme yayıldı. İlk sayfalardaki illüstrasyonlarda epeyce oyalandık, tek tek kedilere bakıp ne yaptıklarını konuştuk.



Sonra 11. sayfaya geldiğimizde "Kedi Ağaçtan Nasıl İnecek" adlı etkinliği yaptık beraber. Burada ağaca çıkıp inemeyen bir kedinin hikayesi, dergiyle beraber verilen çıkartmalarla tamamlanıyor. Yalnız burada Ahmet Selim, öyküden çok çıkartmaları yapıştırmaktan keyif almış olabilir:))



Büyük kedilerin fotoğraflarının yer aldığı 18- 19 ve 20. sayfalara geldiğimizde oğluşum bütün resimdekilerin, tek bildiği büyük kedi olan kaplan olduğunu iddia etti. Bir iki kez bunların vaşak, çita veya leopar olduğunu anlatmaya çalışsam da çok üstelemedim, varsın kedilerin türlerini de sonra öğrensindi.




20. sayfada ise kedilerin kürklerini yine verilen çıkartmalarla eşleştirdik. İlk başta ben yönlendirdim onu, sonra o çıkartmalar defalarca çıkarıldı ve tekrar yapıştırıldı, en sonunda kuzucuk kafasına göre yapıştırdı. Onun hayal dünyasına müdahale edip düzeltecek halim yoktu elbette. Ama bu arada kafama bir soru yazdım. Acaba birçok kez yapıştırılıp sökülecek bir çıkartma kitabı var mıydı?



Son sayfalara yaklaştığımızda önümüze çıkan "Küçük Eller İşbaşında" bölümünde de çok vakit geçirdik. Ahmet Selim kedi kostümü giymiş miniklere bakıp tek tek saydı; abiiiiii, abbaaaa:)



Meraklı Minik ekleriyle çok zengin bir dergi. Bu ay, kedi dominosu veriyor. Üzerinde büyük kedilerin bulunduğu dominoyu oynamak için kuzucuğum küçük ama yine de parçaları yerinden çıkarttık, o da kafasına göre yere dizdi.



Ayrıca, dokuz çift kedinin olduğu kedi eşleme kartlarının da çizimleri çok hoşumuza gitti. Şimdilik bütünü bozmadık, zira hala geçen ayki eldiven eşleme kartlarıyla oynuyoruz.



Son olarak dergiyle beraber bir de "Kedilerle Doğru Yanlış Oyunu" hediye ediliyor. Bu oyundaki amaç ise evlerinden uzaklaşmış yavru kedileri karşımıza çıkan sorulara doğru yanıt vererek yuvalarına ulaştırmak. Tabii, bunu da oynayabilmemiz için daha zamana ihtiyacımız var.



Biz bu ay dergiyi çok sevdik. Bizce bütün kediseverler alsın. Hem çocuk hem kedisever olanlar ise çığlıkla basıyor dergiyi bağrına:)



2 yorum:

  1. Benim oğlum nisanda 2 olacak alsam ilgilenirmi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serpil Hanım, bence ilgilenir çünkü benim oğlum 17 aylık ve dergiyi alalı beri elimizden düşürmedik. Derginin resimlerine bakıp birşeyler uyduruyorum, onun çok hoşuna gidiyor. Oyunlar için erken olabilir, onları da saklarsınız sonrası için. Sevgiler:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...